Jaukaus darbo stalo ABC

Tam, kad darbas būtų efektyvus, svarbiausia yra kai kurių esminių psichologinių dėsnių žinojimas ir geras darbo aplinkos organizavimas. Štai stalinis šviestuvas gali būti tuo elementu savame darbe prie darbo stalo, kuris suteiks daug darbo vietos efektyvumo.

Siekiant efektyvesnių rezultatų

ŠviestuvasDabar labai populiarios savęs motyvavimo knygos, dar vadinamos populiariąja psichologija, kurios pateikia šimtus patarimų, kaip tapti produktyviam. Mes kaltiname save, kad per daug laiko praleidžiame internete ten kažką skaitydami, tačiau tarsi patys nesame kalti, nes internetas kaip kokios pinklės mus įsiurbia ir nepaleidžia. Paaiškėja, kad šiomis modernių technologijų dienomis, tos pačios technologijos ir mūsų sukurti dirgikliai tampa didžiausiais priešais, bandant susikoncentruoti darbams. Tačiau viena nauja teorija sako, kad nereikia produktyvumą matuoti kiekiais, esą, kuo daugiau padarysi, tuo daugiau turėsi. Iš tikrųjų, reikia žinoti, kad tikrai produktyvus esi 2 – 4 valandas per dieną, ir tai paprastai yra rytas, kada smegenys šviežios. Štai tada gali padaryti darbus labai gerai ir galbūt net greitai. Visa kita, ką darysi paskui, bus ne taip gerai, ir daug lėčiau. Dėl to negali savęs kaltinti, kad vakare nedirbi taip gerai kaip ryte, kaip ir nekaltintum savęs, kad žygio pradžioje eini smarkiau ir greičiau negu pabaigoje. Todėl visada verta rytą pradėti švaria galva, neprisirijus socialinio tinklo naujienų ir tiesiog iškart nerti į pačius sudėtingiausius darbus. Nes vėliau jiems neužteks proto. Juos padarius eiti prie mažiau svarbių, o praėjus pirmoms 2 – 4 valandoms dienos, iš viso nesitikėti, kad kažką labai gero padarysi. Nuo to laiko geriau daryti itin paprastus darbus. Ir taip mūsų darbo rezultatai ims džiuginti. Be to, būtina daryti poilsio pertraukėles.

Darbo aplinkos kūrimas

Skaityti toliau: Jaukaus darbo stalo ABC

Durų pritraukėjo paieškos: kaip pasirinkti geriausią?

Renkantis tinkamiausią durų pritraukėja – teks įvertinti labai daug įvairiausių pasirinkimų. Daugeliui žmonių durų pritraukėjai yra viena iš tų smulkmenų be kurios gyvenimas būtų kur kas sudėtingesnis, tad nieko keisto, kad jie perkami vos tik namuose yra įstatomos naujos durys.

Pasirinkus kokybiškus durų pritraukėjus galite pamiršti nuolatos atviras duris, kurios neužsidaro vis tik jas pastumiate į šoną. O svarbiausia, kad kokybiški durų pritraukėjai yra ne tik funkcionalūs, tačiau taip pat ir stilingi, tad pavyks išlaikyti dizainą namuose.

Durų pritraukėjai pasirenkamai pagal daugelį kriterijų. Įvertinus kiekvieną iš jų bus kur kas paprasčiau pasirinkti tokią įrangą, kuri Jums tiktų labiausiai. Galiausiai, paieškas kur kas labiau palengvinsite jeigu užduosite sau kelis klausimus, kurie yra susiję su paieškos žingsneliais.

Durų pritraukėjaiDurų pritraukėjai yra skiriami į specialias klases. Ten jie detaliau grupuojami pagal tai, koks yra jų ilgis bei svoris. Kadangi kiekvienas pirkėjas turi konkrečius poreikius ir žino, kokios yra jo namų durys – įvertinus detales nesunku pasiūlyti tą pritraukėją, kuris yra geriausias ir labiausiai atitinka poreikius.

Turbūt neteko girdėti, tačiau visi durų pritraukėjai yra testuojami taip stengiantis išsiaiškinti, ar jie sėkmingai ateityje atliks jiems paskirtą funkciją. Dažniausiai rekomenduojama įsigyti tuos pritraukėjus, kurių testavimo skaičius siekia daugiau nei pusę milijono kartų. Dažniausiai tiek kartų pertikrinta sistema jau gali garantuoti, kad atlieka darbą be jokių problemų ir tuo pačiu sėkmingai tarnaus. Nereikia baimintis – testavimo metu ši įranga visiškai nesugadina, taigi tikrai negausite prastesnės. Dažniausiai perkant pritraukėją ant jo pakuotės būna nurodyta – kiek kartų jis testuotas. Galiausiai, visada galima pasitikrinti info internete pagal tam tikrą gamintoją.

Skaityti toliau: Durų pritraukėjo paieškos: kaip pasirinkti geriausią?

Kai sena tampa nauja: automobilių restauravimas

Pažvelgus į senovinius filmus, kuriuose rieda gatvėmis seni, lenkti dailūs automobiliai, nejučia ir patys pasvajojame, kad Transviga restauravimas padarytų stebuklą iš kokios senos nupirktos „geldos“. Tačiau ta svajonė lengvai gali tapti realybe, nes iš tiesų tokios paslaugos dabar teikiamos dažnai.

Restauravimo mada: protinga

TransvigaReikėtų paminėti, kad ne tik automobilių restauravimas šiuo metu yra taip iškilęs „ant bangos“. Kadangi mada sukasi ratu, žmonės restauruoja daug ką: senus sovietinius fotelius, pavadinamus „retro“ stiliaus, senus baldus, senus indus, o taip pat ir – senas transporto priemones… Kuo daugiau išmaniųjų technologijų mūsų gyvenime atsiranda, tuo labiau, rodos, norisi atgaivinti, atkurti ir restauruoti dalykus iš tų laikų, kai viskas buvo tarytum kažkaip „tikra“ ir labai gražu, kada viskas buvo materialu bei apčiuopiama. Nėra nusikaltimas ar nuodėmė taip mąstyti bei norėti tokių dalykų – juk iš tiesų restauravimas buvo ir yra protingas pasirinkimas. Paimi sena, prikeli naujam gyvenimui ir mažiau klimpsti į „pirk – mirk“ ratą, nes naudoji kažką iš seniau.

Kur panaudosite restauruotą automobilį

Skaityti toliau: Kai sena tampa nauja: automobilių restauravimas

Vonios šviestuvai

Vos pradėjus kurti kambario įrengimo projektą, pirmas dalykas, apie kurį privalote susimąstyti – apšvietimas. Ypač, jei kalbame apie vonią, kuriai reikalingas jaukumas ir kokybiškas šviesos išsisklaidymas, galintis padėti sukurti didesnę erdvę, paslėpti arba išryškinti tam tikrus interjero elementus. Ką daryti, kad vonios šviestuvai padėtų sukurti idealų apšvietimą?

Apsauga

Apšvietimas voniojeKadangi vonios kambaryje vyrauja pakankamai sudėtingos sąlygos, t. y., drėgmė, kuri kelia pavojų ant joje esančios įrangos patekti vandeniui, įsitikinkite, kad vonios šviestuvai yra pakankamai atitolę nuo įrenginių, iš kurių galimas tiesioginis kontaktas su vandeniu. Dėl tos pačios priežasties turite montuoti tik patikimus, aukštos kokybės šviestuvus, kurių gaubtai atsparūs karščiui. Nerizikuokite ir nepirkite įprastų šviesos šaltinių, naudojamų kituose kambariuose: jūsų taikinys turėtų būti išskirtinai vonios šviestuvai. Beje, rekomenduojama rinktis LED lemputes, kurios taip smarkiai neįkaista kaip įprastos: taip garantuosite maksimalų saugumą.

Skaityti toliau: Vonios šviestuvai

Pomidorai šiltnamyje

Norite turėti ekologiškų daržovių? Prie jūsų namų stovintys šiltnamiai galėtų pasiūlyti geriausią derlių, kuris visada bus šviežias, nes ką tik nuskintas, kurio niekada nereikės bėgti ieškoti į parduotuvę ir rinktis tik tai „kas liko“. Pomidoras – labai skanus dalykas, o taip pat ir maistingas. Jeigu mėgstate sodininkystę – mielai užsiauginsite ir nuosavą pomidorų derlių. O jeigu jums tai dar nepažinta sritis – pradėti galite nuo pomidoro, nes visada smagu auginti tai, ne tik kuo galiausiai pasigrožėsi, bet ir kas bus skanu.

Paruošti vietą šiltnamyje

ŠiltnamiaiTaigi, šiltnamiai turi stovėti ten, kur bus sodinami tie pomidorai. Verta pradėti dar ankstyvą pavasarį ruošti jiems naujus namus – vietą. Galima tą pradėti daryti net ir dar anksčiau, iš rudens. Tokiu atveju, jau rudenį galėsite pasigaminti komposto – puikių natūralių trąšų, kurios suteiks jūsų dirvai puikų pasirengimą. Pasiruošti vietą šiltnamyje nebus taip sunku, jeigu tą padarysite pagal rekomendacijas. Rinkitės tokią vietą, kuri būtų drėgnesnė jūsų sode, kur neaugtų daug piktžolių, bet ir žemė nebūtų labai nualinta. Žemę verta sukasti ar suarti, taip pat apversti velėną žemyn – tuomet tikrai turėsite kažkiek kokybiškesnę, derlingesnę žemę. Galima naudoti mėšlą, durpių substratus, kompostą ir mineralines trąšas šiltnamio žemei patręšti. Gerai susmulkinus ir suarus žemę, ten reikia statyti patį šiltnamį. Dabar dažnai statomi polikarbonatiniai šiltnamiai, kurie labai ilgą laiką išlieka puikios išvaizdos ir tiesiog yra gana patvarus sprendimas. Tad paruošti šią vietą šiltnamiui bus visada prasminga. Kai ji jau bus paruošta, ruoškite sodinukus,

Auginti sodinukus

Skaityti toliau: Pomidorai šiltnamyje