Kada ginklai padės apsisaugoti

Renkuosi ginklą savigynaiNors ginklai mūsų šalyje negali būti naudojami tiesiog bet kada, kada to nori, tačiau kartais tai yra geriausias būdas apsisaugoti nuo tų, kurie gero jums tikrai nelinki.

Dujų balionėliai

Vienas geriausių ginklų, kurį Lietuvoje gali naudoti savigynai, yra dujų balionėliai. Deja dabar jau ir tokia ginklai kaip druskiniai šautuvai nėra parduodami be licenzijų. Todėl, norėdami turėti ginklą, reikia turėti specialias pareigas. O kaip apsisaugoti paprastam žmogui, kai jį kažkas puola gatvėje vakare? Dujų balionėlis yra parduodamas visiems, ir jis puikiai veikia tiek saugantis nuo žmonių, tiek – nuo gyvūnų. Su juo gali papurkšti artėjančiam piktam šuniui, ir jis inkšdamas atšoks. Juk ypač nuošalesnėse kaimo vietovėse šunys būna palaidi ir kiekvienam sutiktam bando parodyti, kad yra čia tikrieji šeimininkai, o svečiai – nepageidaujami.

Tačiau ne tik nuo šuns padės apsisaugoti balionėlis. Laiku jį išsitraukus, galėsite papurkšti ir žmogui, kuris kelia prieš jus ranką vakarėlyje, nori apiplėšti ir taip toliau. Tik svarbu mokėti teisingai naudoti. Kartais iš didelio streso ginklus panaudojame netinkamai. Gal dėl to rimti ginklai savigynai ir nėra pardavinėjami. Juk tie, kas moka profesionaliai naudotis, žino, kaip tai daryti. O pagauti streso ir nemokantys šaudyti žmonės, kuriuos puola, gali labai išsigąsti ir pasirodyti tikrai blogai. Naudojant dujų balionėlį, reikia purkšti ne bet kur, o kuo arčiau užpuoliko veido, geriausia – į akis. Net ir plaukų laką stipria srove purškiant į akis, sustabdysite smurtautąją. Tačiau purškiant ašarines arba pipirines dujas, gausite itin stiprų poveikį, nes užpuolikas bus atbaidytas ne sekundei, jis bus sustabdytas ilgesniam laikui – kelioms ar keliolikai sekundžių. Tačiau tikriausiai jam tai ne pirmas kriminalinis įvykis, tad nors jis ir nustebs, bet žinos, jog nėra pašautas, jo visi fiziniai duomenys tebėra sveiki, tad gal per kelias sekundes susiorientuos ir jus puls vėl. Todėl papurškus su balionėliu reikia tą pačią sekundę dėti į kojas – iš visų jėgų. Kova dar tikrai nelaimėta, jūs tik sutrikdėte užpuoliką, bet dar neapsigynėte. Bėkite ir rėkite pagalbos.

Atsargiai: oro uostas

Skaityti toliau: Kada ginklai padės apsisaugoti

Kaip saugoti kompiuterį

Ar ir jums didžiausią baimę kelia mintis, kad gali prireikti mac repair London? Turbūt suprantate, kad laptop repairs gali kainuoti nedaug, tačiau didžiausias nepatogumas bus tas, kad kažkuriam laikui neteksite savo kompiuterio. Be kompiuterio šiais laikais mes jau negalime beveik nieko. Ypač, jeigu dirbame kažkokį darbą, susijusį su kompiuterinėmis technologijomis. O kaip gi kitaip – juk dauguma darbų dabar yra prie kompiuterio, nesvarbu, ar dirbsi Londone, ar Vilniuje. Tačiau mes visi galime kai ką padaryti, kad nereikėtų taip bijoti remonto, kad kompiuteris mums dirbtų ilgiau.

Saugokite aušintuvą

MACVienas iš dažniausiai nutinkančių kompiuteriams dalykų, tai yra perkaitimas. Jeigu savo nešiojamą kompiuterį apverstumėte, pamatytumėte ant apačios tokias groteles, tai yra, tam tikrą ventiliatorių. Jis aušina procesorių ir yra būtinas kompiuteriui. Tačiau kokios mažos tos grotelės, ir kaip nedaug oro patenka per jas. Kaip pastebite, yra ir toks tinklelis, kuris sulaiko nešvarumus. Jeigu nesaugote kompiuterio, tas tinklelis labai greitai užsikemša, o ir į pačius kompiuterio vidurius vis tiek neišvengiamai patenka visokių dulkių bei kitokių nešvarumų. Kad taip nenutiktų, turite stengtis saugoti tą aušintuvą. Niekada nedėti kompiuterio ant kažkokio kilimo, pledo, pūkuotos vietos. Apskritai reikia dėti kompiuterį tik ant visiškai sausos, lygios, švarios, nedulkėtos vietos, o patalpa turi būti vėdinama, o ne kaip koks dulkių sandėlys. Jeigu jūsų kompiuteris labai greitai kaista, tai net ir vėdinimo to gali neužtekti. Tada dar galima nusipirkti specialų aušinimo padą, kuris leis kompiuteriui ilgiau išlikti gyvybingu.

Saugokite nuo maisto ir vandens

Skaityti toliau: Kaip saugoti kompiuterį

Vaizdas ar tekstas: du mąstymo modeliai

Kai jums reikia brand design London, jūs ieškote internete per skelbimus. Galvojate, kas jums galėtų padaryti reikiamą logotipą, o gal net ir sumaketuoti visą žurnalą. Turbūt nėra labai sunku rasti gerą website designers London, tačiau visada turite būti pasirengę sumokėti ir didesnes kainas. Nebent samdysite kokį nepažįstamąjį iš Lietuvos. Kalbamės su jau 10 metų redakcijoje dirbančiu Džeku, nes norime jo paprašyti papasakoti apie darbo su teksto ir vaizdo žmonėmis skirtumus. Ar labai skiriasi jų mąstymas, ar taip tik atrodo, kad turėtų skirtis.

Džekai, su kuo tau paprasčiau dirbti – su dizaineriais, ar su rašytojais?

LondonasAš pats pradėjau savo karjerą kaip žurnalistas, taigi, tarsi natūralu, kad man iškart lyg ir geriau dirbti yra su rašytojais. Tačiau su dizaineriais kartu yra įdomu, nes visada nustembi ir šiek tiek mokaisi, kai kažkas kitas moka tai, ko tu visai nemoki ir nesupranti. Man asmeniškai tai iki dabar dar yra kažkokia magija, kaip ten jie kažką nupiešia, greitai sukuria tam tikrą tūrį, tam tikrą formą. Viskas turi keistis gana greitai, tai dar reikia ir prisitaikyti prie grafinio dizaino madų. Tačiau su dizaineriais yra taip, kad su jais kartais man sunkiau susikalbėti. Jie moka puikiai sukurti vizualinį rezultatą, o kalbėtis man su jais visada sunku. Tai yra normalu, nes jie yra tie vadinamieji vaizdo žmonės, kurie daugiau mato, daugiau jaučia spalvomis, formomis. Tuo tarpu, rašytojai, redaktoriai, labai tiksliai formuluoja mintis žodžiais, dėl to kalbėtis yra lengviau.

Skaityti toliau: Vaizdas ar tekstas: du mąstymo modeliai

Drabužiai moterims geriausia kaina

Dažna moteris mėgsta apsipirkinėti, tačiau ne kiekviena tam gali atrasti pakankamai laiko. Taigi, gana dažnai tenka pagalvoti apie įvairias galimybes, kurios leidžia drabužių įsigyti greičiau. Taip pat neretai yra tikimasi, kad drabužiai moterims bus parduodami tikrai palankiomis kainomis, ir visada yra galimybė palyginti kainas skirtingose parduotuvėse. Sugaišite kur kas mažiau laiko, jei nuspręsite drabužių ieškoti internetu – pateikti savo užsakymą galėsite tikrai labai greitai, ir visuomet galėsite palyginti kainas skirtingose internetinėse parduotuvėse.

Moteriška aprangaNet ir pačios išrankiausios moterys internetinėse parduotuvėse galės atrasti patinkančių prekių, ir tam neteks paskirti daug savo brangaus laiko. Tenka pripažinti, kad vaikščiojimas po fizines parduotuves gana dažnai vargina, o tuomet, jei nepavyksta atrasti patinkančių prekių, drabužių paieška gali trukti kur kas ilgiau nei buvo planuota. Kad taip nenutiktų, palanku pasidomėti, kas yra siūloma įvairiose internetinėse parduotuvėse, ir čia tikrai visada galėsite atrasti tokių prekių, kurios geriausiai atitiktų jūsų poreikius.

Skaityti toliau: Drabužiai moterims geriausia kaina