Butas ar namas?

Ką renkatės Jūs - namą ar butą?Pradėdama savarankišką gyvenimą, ne viena jauna šeima sprendžia dilemą, kokie butai Vilniuje galėtų būti jų naujieji namai. Tačiau gerai tiems, kurie jau apsisprendė, kad būtent butai Vilniuje ir taps jų „target“ taikiniu. O daug kam juk vis dar neaišku, ką pasirinkti. Kas geriau: butas ar namas, o gal dalis namo.

Butas

Reikia pripažinti, kad įsigyti butą Vilniuje yra turbūt paprasčiau negu kitokios rūšies gyvenamą nekilnojamąjį turtą. Pagal savo kišenę ir poreikius kiekvienas gali rinktis tai, ko labiausiai reikia. Senamiesčio ir centro gerbėjai galbūt norės gyventi Antakalnyje, Žvėryne, Užupyje, Naujamiestyje. Pastaruoju metu vis labiau traukos centru tampa ir Naujininkai bei Stoties rajonas. Taigi, pasirinkti, kur gyventi bute, tikrai yra. Be to, mėgstantieji žalumą paprastai perka butą kur nors netoli Neries, kad ir visai prie upės. Laimė, Neris gražius vingius per Vilnių padaro, todėl ir tokių vietų, kur ant kalnų gražiai kyšo daugiabučiai namai su butais, yra visai nemažai. Tad butas Vilniuje gali būti ir tokioje vietoje, kur vienu metu jausitės ir mieste, ir gamtoje.

Skaityti toliau: Butas ar namas?

Meninis automobilio dažymas

Automobilių dažymasKas yra gatvės menas? Kas yra „underground kultūra"? Ar kompresoriai gali būti naudojami kaip įprasta priemonė, norint sukurti meną? Tai aiškinosi keli gatvės ir „underground“ kultūros veikėjai, kuriems kompresoriai buvo pagrindinės priemonės, norint nudažyti automobilį. Floridoje vyko meninio automobilio dažymo varžybos.

Susirinko ir profesionalai, ir mėgėjai

Į pirmą kartą rengiamas meninio automobilio dažymo varžybas atvyko žmonės, kurie dar nebuvo susitikę visi vienoje vietoje. Panašu, kad organizatoriams pavyko pritraukti daug labai skirtingų žmonių ir dalyvių. Čia pasirodė ir tokie, kurie vos pirmą kartą ėmė kompresorių į rankas. Atėjo ir tikri menininkai, dailininkai, labai dažnai kažką įspūdingo piešiantys ant pastatų sienų, užsiimantys vadinamuoju gatvės menu. Taip pat atvyko ir tie, kuriems kompresoriai yra paprasčiausi darbo įrankiai, nes jie dirba mašinų dažytojais. Visi susirinko kovoti dėl pagrindinio prizo – 10000 dolerių.

Virė arši kova

Skaityti toliau: Meninis automobilio dažymas

Kuo užsiima Čiurlionio fondas

Kažkada turėjau paruošti referatą apie Čiurlionio kūrybą ir internete pastebėjau, kad yra labai daug informacijos, kurią galima panaudoti. Taip pat tada ieškant jos pastebėjau, kad yra toksai Ciurlionio fondas, tada buvo įdomu kuo jis užsiima.

Puoselėti Čiurlionio palikimą

Čiurlionio fondo veiklaVienas iš fondo tikslų yra, žinoma, puoselėti M. K. Čiurlionio kūrybą. Atrodytų galbūt – o gą gi čia puoselėti. Na, kūryba yra, ji sudėta į muziejus, kas nori, tas tada apžiūri. Tačiau viešuma yra kaip koks daiktas, esantis kambaryje. Jeigu nevalysi nuo dulkių, jeigu nuolat neprisiminsi daikto, jo nepaimsi, neištrauksi, nepavartysi, tada jis greitai pasidengs voratinkliais ir storiausiais dulkių sluoksniais, o toks daiktas bus paskui ir išvis pamirštas. Taigi, taip pat ir Čiurlionio kūryba galėtų būti ir pamiršta, ir prikelta. Todėl šis Čiurlionio fondas nuolat organizuoja visokias parodas, renginius, diskusijas, kitokias veiklas, skirtas kūrybai garsiojo menininko atminti, skirtas tam, kad mes visi per naują permąstytume, kuo buvo svarbus šis menininkas, ir galbūt net iš jo įsikvėptume kažkokio įkvėpimo, leidžiančio ir patiems pradėti kitaip į viską žiūrėti.

Skatinti kultūros lauko gyvybę

Skaityti toliau: Kuo užsiima Čiurlionio fondas