Pasiplaukiojimo baidarėmis galimybės Vilniaus apskrityje

Kas yra baidarės?

Poilsis baidarėjeKaršta vasaros diena. Norisi keliauti šalia vandens ir mėgautis jo teikiamais malonumai. Taip nuostabų poilsį gamtoje įsivaizduojame kiekvienas. Vandens pramogos yra labai populiarios šiltuoju metų laiku, nes jų dėka galima atsigaivinti sumažinant kūno temperatūra, o aktyvūs saulės spinduliai nebeatrodo tokie pavojingi ir žinoma nėra labai žalingi. Be kita ko, kad ir nejaučiame, tačiau esant vandens paviršiuje, mūsų kūno oda pastaruosius saulės spindulius priima kur kas intensyviau, tad tokiu atveju būtina pasirūpinti reikiamomis apsaugos priemonėmis: kūno kremais ir losjonais, galvos apdangalais. pečių , kaklo apsauga. Šių apsaugos priemonių asortimentas yra labai platus ir jį galima rasti bemaž kiekvienoje prekybos vietoje. Kremų ir losjonų pasirinkimas apima nuo SPF 15 iki SPF 50 apsaugos, o atitinkamos galvos, kaklo ar pečių priemonės, turi būti pagamintos tik iš natūralių medžiagos pluoštų, kurie leistų odai tinkamai kvėpuoti, nekeltų diskomforto.Vandens pramogos apima tokias veiklas kaip, tarkime, plaukimas ir čiuožimas vandenlentėmis, valtys, vandens dviračiai, laivai, burlentės baidarės ir kita. Pastarosios minėtos baidarės yra vienos populiariausių pramogų vandenyje grupinių užsiėmimų metu. Kuo daugiau žmonių plaukia greta kitomis baidarėmis, tuo smagesnę aplinką tai sukuria. Pati baidarės konstrukcija yra panaši į valties. Joje įprastai telpa 2 – 3 žmonės, kurie irklų pagalba gali judėti vandens telkinyje. Dažniausiai baidarių paslaugai yra renkamąsi upes, kuriose būtų nuosekliai susiformavusi vaga. Pastaroji neturi būti apaugusi augalais, nebūti per daug akmeninga bei svarbu šiuo aspektu yra upės gylis ir judėjimo tėkmė, reljefas, kuriuo formuojasi upės vaga. Plačiau vilniaus-baidares.lt/baidariu-marsrutai/plaukimas-baidaremis-nerimi/ puslapyje.

Skaityti toliau: Pasiplaukiojimo baidarėmis galimybės Vilniaus apskrityje

Greitai auganti vaiko koja

Su vyru sakome, kad auginame tikrą milžinų kartą. Mūsų kelių metukų atžalų batai vaikams yra keičiami nuolat, nes pėdos auga tiesiog kaip milžinų. Per pastaruosius metus teko pakeisti daug visokių batelių. Ir nupirkti juos sunku, ir išsaugoti. Batai vaikams tinka norint judėti, norint kažkur nubėgti, o tėvams – pasigrožėti. Tačiau dažniausiai vaikai nespėja nei batų suplėšyti, nei sugadinti, nei tėvai jais pasigroži – pėda bematant paauga, ir jau vėl tenka pirkti kitus.

Kalėdų senio dovanos

Batai vaikamsPirmiausiai Petriukas ir Marytė naujų batukų gavo gruodžio mėnesį kai, kaip ir pas visus gerus vaikučius, atėjo Kalėdų senelis. Jis atnešė ne tik batus, bet ir žaislų, nes juk vaikams labiausiai pastarųjų ir reikia. Tačiau vis kildavo problemų, kai prašydavau autis šiltus žieminius batus einant į lauką, vaikai vis nenorėdavo. Pamaniau, kad jeigu batukus neva bus atnešę Kalėdų senelis, tai gal jie norės juos autis. Tad taip gražiai apgavome vaikus, ir jie tikrai norėjo juos autis jau tą pačią dieną – kaip apsimovė, tai visą dieną lakstė po kambarį, nusiimti nenorėjo. Galiausiai, teko jėga atimti.

Skaityti toliau: Greitai auganti vaiko koja