Gerai šventei, renginiui reikia gero šventinio stalo. Profesionalus renginiu organizavimas Siauliuose, Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune neapsieina be gerų vaišių, jeigu tai yra asmeninio pobūdžio ar kolektyvui skirta šventė. Norintys turėti tikrai kokybišką šventę tiek Šiauliuose, tiek Panevėžyje ar bet kuriame kitame mieste tikrai atkreips dėmesį į šventinio stalo ruošimo dalį bei neužsikraus visko ant savo pečių. Viską ruošite patiems arba daryti suneštinę šventę – atgyvena. Tai galima taikyti tada, kai rengiamas nereikšmingas susitikimas. Tačiau gražiai padengtas ir su unikaliais užkandžiais, patiekalais stalas iškart sukels gerus įspūdžius. Apie kokį vaišių stalą reikėtų galvoti, rengiant šventę?
Švediškas stalas
Bene populiariausiu pasirinkimu asmeninėse bei kolektyvo šventėse pastaruoju metu tampa vadinamasis švediškas stalas. Iš tiesų šis pavadinimas nereiškia, jog tenka vaišintis švedišku maistu, ar kad pats stalas pagamintas Švedijoje. Taip vadinamas tik pats vaišinimo principas, kai ant bendro stalo sudedama daug maisto, o žmonės gali pasiimti lėkštes, įsidėti patys ko nori ir kiek nori ir su tomis lėkštėmis vaikščioti laisvai erdvėje, nebūtina prisėsti, galima tuo pačiu metu komunikuoti. Toks metodas leidžia atsirasti laisvai, neformaliai atmosferai, kai žmonės nebūna it prikalti prie stalo ir prie kitų žmonių, kurie sėdi greta. Tai, kad vis reikia papildyti lėkštę nauju maistu ar užkandžiu, leidžia bet kada atsiprašyti iš pokalbio ir galbūt papildžius lėkštę prieiti prie kitų žmonių, su kuriais norisi bendrauti. Juk reikia pripažinti – vaišės per šventes yra ne tas pats, kas darbo pietūs, kurių tikslas iš tiesų tiesiog pavalgyti. Šventės juk ir yra skirtos bendravimui.
Liberaliai sustumti stalai
Vis dar pasitaiko, kai žmonės per šventes ar vestuves sėda už ilgo kaip kelias stalo ir gali bendrauti tik labai siauramežmonių ratelyje. Nors galbūt mielai persimestų keliais žodžiais ir su kitais vakarėlio dalyviais. Todėl per vestuves ar kitas asmenines šventes populiarėja liberaliai išdėstytų staliukų idėja. Tai apvalūs staliukai, išdėstyti per atstumą vienas nuo kito. Žmonės turi teisę su savo lėkštėmis judėti nuo vieno prie kito staliuko.
Egzotikos asorti
Renkantis užkandžių meniu, visada malonu palepinti svečius per renginį tuo, ko jie nevalgo kasdien. Todėl tai gera proga užsakyti įvairių šalių virtuvės šedevrų, taip pat padaryti atskirą jūros gėrybių, saldumynų stalelius. Tai leis žmonėms laisvai maitintis tuo, ką jie iš tiesų norėjo jau seniai išbandyti.