Nuotoliniai kursai: pandemija padėjo į juos pasižiūrėti kitu kampu

Mokytis reikia visada, kadangi tai puikus būdas ne tik tobulėti ir siekti daugiau, tačiau taip pat ir kilti profesinėje veikloje, galiausiai, tobulinti save, o tai turi būti kiekvieno žmogaus prioritetas.

Mokymuisi labai puikiai tinka nuotoliniai kursai, kurie sulaukia vis daugiau dėmesio ir tuo pačiu, kurie džiugina galimybėmis mokytis tada ir taip kaip Jums labiausiai tinka. Galiausiai, nuotoliniai kursai visiškai neriša žmogaus prie lokacijos, o tai be abejo labai patogu.

Vis platesnė pasiūla

Nuotoliniai kursaiPirmiausia pandemija paskatino vis daugiau lektorių savo pasaitas perkelti į internetą. Tai, žinoma, labai džiugina, kadangi tokiu atveju didėja pasiūla ir tuo pačiu klientai gali rinktis iš kur kas daugiau galimybių.

Mokytis internetu galima ne tik kalbos arba programavimo kaip kad buvo iki šiol, tačiau net ir megzti bei siūti. Žinoma, ne visada ir ne visų mokslų kursus rasite, tačiau kadangi auga pasiūla, tikėtina, kad rasite variantą, kuris Jums labiausiai tinka.

Kainos ir konkurencija

Skaityti toliau: Nuotoliniai kursai: pandemija padėjo į juos pasižiūrėti kitu kampu

Kaip veikia saulės elektrinė?

Tikriausiai jau esate girdėję, kiek naudos jūsų namams gali suteikti saulės elektrinė. Tai naudinga ne tik aplinkai, bet ir jūsų piniginei – ilgalaikėje perspektyvoje saulės energija yra kur kas pigesnė nei generuojama atominėse elektrinėse. Tačiau ar kada susimąstėte, kaip gi veikia tos saulės elektrinės? Kokiu principu saulės spinduliai paverčiami į energiją? Ir ar saulės energija gali būti efektingai konvertuojama į elektrą Lietuvoje, kur tiek daug dienų per metus saulę užstoja debesys? Atsakysime į visus šiuos klausimus!

Saulės elektrinėSaulės energijos išgavimas ir konvertavimas į elektros energiją susideda iš skirtingų žingsnių. Pats pirmasis – saulės spinduliai pasiekia žemę, o tuomet aktyvuojasi saulės elektrinė. Tikriausiai jau žinote, jog kiekviena saulės elektrinė susideda iš daugelio panelių. Tuo tarpu kiekviena panelė susideda iš metalinio rėmo, stiklinio korpuso, silikoninių celių bei viso laidyno. Siekiant išgauti didžiausią efektyvumą, šios panelės dažniausiai išdėliojamos viena šalia kitos į eiles ir montuojamos ant namų stogų, kur niekas neužstoja saulės spindulių. Saulės spinduliai yra surenkami šviesiuoju paros metu. Ir visai nesvarbu, jei dangus ūkanotas ir plika akimi jūs negalite matyti saulės spindulių savo kieme – saulės panelės vis tiek gauna pakankamai spindulių, jog galėtų generuoti elektros energija. Akivaizdu, jog saulėtą dieną energijos pagaminama daugiau. Tad kas gi nutinka, kai saulės spinduliai pasiekia panelę? Kiekvienoje panelėje yra du silikono sluoksniai – vienas pozityvus, kitas negatyvus, todėl tarpusavyje jie suformuoja elektrinį lauką. Kai saulė patenka į šį lauką, ji suteikia energijos elektronams, kurie atsiskiria nuo protonų ir pradeda judėti elektriniame lauke. Būtent šis judėjimas ir sukuria elektros energiją.

Skaityti toliau: Kaip veikia saulės elektrinė?

Kas sudaro kvepalų kainą?

Kvepalai moterimsAr kada nors buvote susimąstę, kaip yra gaminami kvepalai moterims? Jų kaina gali būti gana didelė, dažnai viršijanti net 100 eurų, tad už ką gi reikia mokėti tokius pinigus? Ar vien tik už brangų marketingą ir gražius buteliukus? Iš tiesų kvepalai moterims ir vyrams yra gaminami pasitelkiant sudėtingas technologijas, retas ar sunkiai išgaunamas medžiagas – būtent dėl šių priežasčių ir išauga pačių kvepalų kainos. Tiesa, jau minėtieji marketingas ir apipavidalinimas taip pat sudaro tam tikrą kainos dalį, o jei tai yra pigūs kvepalai išgauti sintetiniu būdu, marketingas ar pakuotė gali sudaryti net ir labai didelę kainos dalį. Prieš perkant būtų gerai žinoti, už ką tiksliai mokate pinigus, tiesa?

Pažiūrėjus vien tik į kvepalų kainą galima pasakyti labai daug. Jei renkatės pačius pigiausius kvepalus, kurie kainuoja 15 ar 20 eurų už buteliuką, galima beveik be abejonės teigti, jog šie moteriški kvepalai yra pagaminami laboratorijoje, išgaunami sintetiniu būdu. Tai reiškia, jog į juos neįdedama jokia natūrali medžiaga, joks aliejus išgautas iš gėlių ar kitų augalų. Tai taip pat reiškia, jog kvepalus tikriausiai gamina kokia nors nežinoma kompanija, neturinti pasaulyje populiaraus prekinio ženklo ir neinvestuojanti milijonų į marketingą. Tokių kvepalų buteliukas ir įpakavimas tikriausiai taip pat bus elementarus, niekuo neišsiskiriantis, o gal ir nelabai kokybiškas. Ar tokie kvepalai yra prasti, neverti jūsų dėmesio? Tikrai ne, kiekviena prekė turi savo pirkėją, o kaina dažniausiai atitinka tai, ką perkate. Tiesa, tokie kvepalai tikriausiai nebus labai kerinčio kvapo ir neišsilaikys ant jūsų kūno ar drabužių visą dieną. Bet jei jūsų tikslas yra tiesiog pasikvepinti kelioms valandoms tam, kad būtumėte kiek patrauklesnis ar paslėptumėte nemalonų kūno kvapą, tokie kvepalai išleidžiant vos 15 eurų yra tiesiog puikus pasirinkimas.

Skaityti toliau: Kas sudaro kvepalų kainą?