Kokio dydžio namą statyti

Mažas ar didelis karkasinis namas? Kiek kvadratinių metrų turėtų užimti pats namas, kiek aukštų turėti, kokio dydžio plotas, teritorija, supti? Nelengva atsakyti į klausimą, koks karkasinis namas turėtų būti jūsų. Jeigu statote namą, tai, tikėtina, vienintelį kartą, norėtumėte pastatyti ir gyventi. Tačiau kokio dydžio tas namas turi būti?

Didelio namo vargas ir džiaugsmas

Medinės konstrukcijos namasViena vertus, jeigu jau užsigeidėte namo, lengvai pradėsite ir fantazuoti, kas tame name galėtų būti. O juk galėtų būti ir svetainė, ir darbo kambariai, ir dirbtuvės, ir svetainė, ir kone sporto salė… Jeigu ir pradėsite nuo kuklių užmojų, vaizduotę gali būti sunku suvaldyti panorėjus didesnio nekilnojamojo turto. Tačiau besvajodami įvertinkite tai, kad visgi nesate Holivudo žvaigždė, uždirbanti bilijonus. Kad namo pastatymas tikrai kainuos. Kuo didesnis namas, tuo daugiau kainuos, nors santykinai kvadratinio metro kaina ir mažės. Taip pat pagalvokite ir apie tai, kad tarnų veikiausiai nesamdysite. Namą susitvarkysite pats ar pati, o tai užims laiko. Ypatingai daug vargo yra su didesne teritorija lauke. Esant mūsų metų laikams, tenka tikrai nemažai pasidarbuoti su grėbliais ir kastuvais lauke. Pats namas, jeigu jis virš 80 kvadratinių metrų, tai jau nemažas namukas, ir jame bus ką veikti jį prižiūrint.

Kiek jūsų gyvens

Skaityti toliau: Kokio dydžio namą statyti

Bylos dėl turto padalijimo šeimoje

JuridiconTiek Juridicon teisininkai, tiek kitos advokatų kontoros dažnai susiduria su bylomis, kai siekiama padalinti šeimos turtą. Nors teisinės paslaugos verslui paprastai operuoja didesnėmis sumomis, tačiau tik šeimose draskantis ir sprendžiant bylas, patiriama tiek skausmo.

Dažna situacija po vienu stogu: šeima, bet ne šeima

Pradėkime nuo to, kad labai dažnai išvis prieš ateinant į teismą, šeimos gyvena taip, kaip nenorėtų. Dažnai būna, kad tęsiasi situacija, kada vyras ir žmona turi gyventi po vienu stogu tarsi neturėdami kitos išeities. Jie sako, kad jau seniai nebėra vyras ir žmona, nors būna dar ir susituokę, ir po tuo pačiu stogu. Susitinka ir net nesisveikina. Galima būtų pagalvoti, kad čia slypi kilnus noras auginti vaiką dviese, nors keliai jau ir išsiskyrė, tačiau tai nebūtinai yra tikroji medalio pusė. Kadangi šeima galbūt gyvena kartu visai ne dėl tų priežasčių, o dėl to, kad tiesiog neturi kitos galimybės. Tuo metu kaip tik jie norėtų atsidalinti turtą, tačiau tą padaryti yra labai sunku.

Moterys, vaikai, vyras – kam priklauso namai?

Skaityti toliau: Bylos dėl turto padalijimo šeimoje

Apie dviejų Naujamiesčių istoriją

Vis populiarėjantis NT projektas Naujamiesčio alėja verčia vis daugiau žmonių pastebėti Naujamiestį kaip nuostabų rajoną, tinkantį gyvenimui. Iš tiesų, prestižinėse vietose butai Vilniuje brangūs, tačiau Naujamiestyje kainos dar nepasiekė savo piko, taigi, jauniems ir protingiems žmonėms būstas ten vis dar įperkamas. Dabar mes matome Naujamiestį teigiamai. Seniau niekas nenorėjo ten gyventi. O kas buvo dar seniau, ne prieš 10 ir ne prieš 15 metų? Kokia šio rajono tikroji istorija?

Senoji Naujamiesčio istorija

NTTaigi, pasirodo, kad žinios apie Naujamiestį mus gali siekti jau nuo 16 – ojo amžiaus antrosios pusės. Manoma, kad čia buvo Vytauto laikų Upytės pilis, kurią supo karaimai. 16 amžiaus ten buvo Valavičių šeimos valdos. Prasidėjus reformacijai, čia evangelikai reformatai ėmė keisti vietos kultūrą. Buvo įkurta ir pirmoji pradinė mokykla, kurioje būdavo mokomi berniukai. Apskritai, savo griežta mokymosi disciplina, labai rimtu požiūriu į mokslą, tai buvo pirmoji tokia mokykla visoje Lietuvoje, arba bent jau viena pirmųjų tokia. Jonušiui Radvilai čia 17 – ame amžiuje priklausė ir Naujamiesčio dvaras.

Naujamiestis kaip gyvenvietė

Skaityti toliau: Apie dviejų Naujamiesčių istoriją

Ar spalvoti lęšiai gali pakenkti akims?

Mūsų įvaizdis – tai vizitinė kortelė, kuriai skiriame daug dėmesio ir laiko. Vienas paprasčiausių būdų – spalvoti lęšiai, keičiantys akių spalvą. Nors lęšiai rekomenduojami karnavalui ir šventėms, vis daugiau žmonių nusprendžia juos nešioti kasdien, tokiu būdu paryškindami natūralų akių toną ir žvilgsniui suteikdami daugiau išskirtinumo. Iš kitos pusės, pasigirsta kalbų, teigiančių, kad toks sprendimas gali pakenkti akims ir regėjimui.

Spalvą keičiantys ir paryškinantys lęšiai

Lęšiai jūsų akimsJei nusprendėte nešioti spalvotus lęšius, visu pirma turite pagalvoti, kurio tipo gaminiai atitiks jūsų išsikeltus kriterijus. Bendrąja prasme visi spalvoti lęšiai skirstomi į dvi atskiras grupes – vienoje jų yra spalvą paryškinantys lęšiai, kitoje – spalvą keičiantys gaminiai. Konkretus pasirinkimas priklauso nuo siekiamo rezultato ir natūralios akių spalvos. Jei jūsų akys šviesos, galite rinktis ir spalvą ryškinančius produktus, kurie leis pabrėžti natūralios spalvos intensyvumą arba keisti jos toną. Jei jūsų akys tamsios, spalvą ryškinantys lęšiai negalės suteikti pageidaujamo efekto, kadangi natūrali spalva nugalės šviesų lęšių atspalvį. Šiuo atveju reikės spalvą keičiančių gaminių, kurie padės siekti užsibrėžtų tikslų.

Ar lęšiai gali kenkti?

Skaityti toliau: Ar spalvoti lęšiai gali pakenkti akims?

Procedūros, padedančios kovoti su raukšlėmis

MezoterapijaŠiandieninis grožio ir jaunystės kultas yra ne tik priežastis tiek vyresnių, tiek ir jaunesnių moterų apsėstam norui atrodyti jauniau, neigiant bet kokius natūralius senėjimo procesus, bet ir pagrindinė priežastis įvairių grožio procedūrų atisdarimui. Odos patempimtas, mezoterapija ar botokso injekcijos – tai procedūros, kurios padeda panaikinti raukšles ir atrodyti jauniau. Tačiau vis dėlto visos trys procedūros yra labai skirtingos, todėl žmogus, kuris domisi raukšlių pašalinimu turėtų gerai susipažinti su visomis trimis procedūromis, kad teisingai nuspręsti ką daryti. Visos trys procedūros yra be galo skirtingos.

Odos patempimas

Tai viena pirmųjų ir labiausiai drąstiška procedūra. Šiandien veido odos patempinas jau nebėra tokia populiari procedūra, kadangi tai vienintelė procedūra, kurioje naudojama narkozė, skalpeliai ir kiti dalykai. Po procedūros jūs niekur negalite eiti – jūsų veidas pilnas siūlių, yra ištinės ir su mėlynėmis, kurios turi atslūgti. Ši procedūra tinka tiems žmonėms, kurie turi nemažai raukšlių bei didelį odos perteklių. Vis dėlto, atlikus operaciją, kuri kardinaliai pakeičia išvaizdą, sunku sugrąžinti nepatikusį rezultatą. Taigi, tai yra veiksminga, tačiau vis mažiau populiari procedūra, kurią pakeičia įvairios injekcijos.

Botokso injekcijos

Skaityti toliau: Procedūros, padedančios kovoti su raukšlėmis