Kaip tinkamai apdirbti medieną

Jeigu lygintume medienos centre ar lentpjūvėje, kokia yra mediena kaina, matytume, kad daug kainų skirtumų atsiranda lyginant tiesiog apdirbtą ir dar visiškai žalią medieną. Apdirbti medieną patiems – pigesnis kelias, bet ne visi nori tą daryti, todėl, kas nemoka ir nenori, tenkinasi aukštesne medienos kaina ir perka jau bent kažkiek apdirbtą medį. O dabar pasidalinkime patarimais, kaip reikėtų apdirbti medieną, jeigu nuspręstumėte tuo apsiimti patys.

Medienos džiovinimas

MedienaPirmas medienos apdirbimo žingsnis yra jos išdžiovinimas. Jūs to tikrai nedarysite patys, už tai jus atliks tiekėjai. Jie, nukirtę medžius, rąstus suguldys džiovinimui. Tai užtruks ilgiau negu kelias dienas ar savaites. Bet tik su išdžiovinta mediena galima kažką daryti toliau.

Pjaustymas

Dažniausiai mediena pjaustoma lentomis, tačiau žinant, kad ji bus naudojama kažkokiems nestandartiniams projektams, gali būti pjaustoma ir visiškai kitaip, o gal net išvis nepjaustoma.

Tekinimas arba šlifavimas

Taigi, lentos, kokios jos bebus, bus obliuojamos, kad būtų lygesnės. Tai bus tinkamas gaminys apdailai ar tolimesnei kažko gamybai iš medienos. Apdirbtos lentos būna jau bent minimaliai pašlifuotos. Jeigu paskutinė gaminio stotelė ir bus lentos išpjovimas, tuomet nušlifuojama iškart gražiai.

Išpjovimas su staklėmis

Skaityti toliau: Kaip tinkamai apdirbti medieną

Maisto papildai lieknejimui: Tarp tiesos ir mitų

PapildaiAteina diena ir supranti, kad prieš kelis metus buvę tik penki kilogramai po nėštumo, gimdymo, Kalėdinio ir visų kitų prieaugių virto į penkiolika kilogramų viršsvorio. Vaizdelis prieš veidrodį kaip reikiant bado akis. Anksčiau liekna ir sportiška figūra mėgavaisi, o dabar neramiai tenka tipsenti galvą nuleidus arba jauti kaip pritrūksta oro lipant laiptais. Sportas sportui, o maistas ir mityba daro savo. Rodos, maisto papildai liekniejimui padės. Bet deja, čia susiduriama su tokia prieštaringų nuomonių lavina, kad nepasimesti neįmanoma.

Maisto papildai vikipedija sako, kad vitaminai yra papildomas organizmo stiprinimas. Gyvenant streso pilną gyvenimą, mieste, kur didelis užterštumas, maisto papildas tampa privaloma būtinybe. Ypatingai, jeigu analizuosime atskiras socialines ir demografines grupes, tarkim, maisto papildai vaikams arba maisto papildai vyrams, senjorus. Nusilpus imunitetui, tamsiu paros metu, papildai gali padėti išvengti peršalimo ligų.

Skaityti toliau: Maisto papildai lieknejimui: Tarp tiesos ir mitų

Svajonių miegamasis kiekvienai moteriai

Baldai miegamojoApie kokį miegamąjį ir kokius miegamojo baldus iš tiesų svajoja kiekviena moteris? Ar jai tikrai svarbiausi miegamojo baldai yra kušetės ir lovos? Nustebtumėte sužinoję, kad svarbiausia galbūt bus spintos ir komodos. Klausiame keletosmoterų, ką jos mano apie miegamojo baldus, kas yra svarbiausia.

Svarbiausia spinta

Ponia Anelė sako, kad jai miegamajame yra svarbiausia spintos. „Nors visi galvoja, kad miegamojo baldai svarbiausi yra miegui, aš manau, kad išsimiegoti tu gali bet kur. Kai jauti fizinį nuovargį, yra nesvarbu, ar tu miegi ant sofos, ar ant lovos. Aišku, gerai, kai tai yra patogus baldas, kai tau ne ankšta, kai sprandžinos iš čiužinio į šonus nelenda. Bet tai elementaru. Šiaip lovos visos panašios ir nieko per daug neišmąstysi. Su lova dažniausiai viskas būna gerai. Bet man labai svarbu yra spintos. Manau, kad kiekvienas žmogus turi teisę labiausiai puoselėti tą sritį, kuri jam svarbi. Aš nesiginsiu to, jog man labai svarbu yra būtent spintos sritis. Man svarbu, ką aš dėviu, ir neplanuoju savo drabužių spausti į mažas lentynėles. Dėl to ir mano miegamajame spintos dydis beveik prilygsta pusei kambario dydžio. Mėgstu tvarką, ir ji ten pas mane puikiai laikosi“, – sako moteris.

Didelė drabužinė

Skaityti toliau: Svajonių miegamasis kiekvienai moteriai

Kas yra gražus sekcijos dizainas?

Be sekcijos neįsivaizduojame savo svetainės, prieškambario, kartais ir darbo kambario. Tačiau keičiasi mūsų pasaulis, vis prisitaikydamas prie naujų tendencijų, atsirandančių dėl to, kad žmonėms atsibosta senieji dalykai. Taip gyventi nenuobodu – kai viskas nuolat keičiasi. Tad štai jums keletas patarimų, kaip išsirinkti tikrai stilingą sekciją.

Kaip surasti savo spalvas

SekcijosJeigu nemokate derinti spalvų, nenusiminkite. Niekas negimė mokėdamas. Dizaineriai paprastai naudojasi įvairiais triukais, nordami surasti gražiausius derinius. Jūs galite pasinaudoti taip pat. Pirma žinokite, kad balta spalva tarsi apšvies jūsų patalpas, nes ji bus kaip reflektorius, atspindintis šviesą. Tad jeigu kambarys mažas ir tamsus, rinkitės baltą arba šviesias spalvas. Jeigu namuose labai daug erdvės, užpildykite ją tamsesniais baldais. Taip pat žinokite priešingų spalvų skalę ir ja pasinaudodami bandykite sukurti protingus spalvų derinius. Dar spalvas galite derinti ir pagal tai, kokios spalvos gamtoje jums yra gražios. Iš tiesų, beveik visos spalvos gamtoje yra gražios, ir jūs galite jas surasti bei pamėgti.

Atviras ar uždaras gyvenimas?

Skaityti toliau: Kas yra gražus sekcijos dizainas?

Peilių skirtumai

Kiek daug aplink mus peilių! Tai ir didžiausi virtuviniai, ir mėsininko, ir kišeniniai peiliai. Visi jie skirtingi, turintys ir savo paskirtį. Tokioje elektroninėje parduotuvėje kaip peiliai.lt, galima rasti kone visus skirtingų peilių pavyzdžius. Aptarsime ir tuos, kurie naudojami praktikoje, ir tuos, kurie tik dėl grožio.

Peiliai maistui

PeiliaiTurbūt daugiausiai peilių jūs visgi rasite virtuvėje. Turbūt bus dviejų rūšių peiliai. Vieni – tie, su kuriais valgome, kiti – tie, su kuriais gaminame. Pagal tai atskirai ir parduodami rinkiniai. Valgymui skirti peiliai dažniausiai pardavinėjami kartu su savo parininkėmis šakutėmis. Tačiau ir jie gali būti skirtingi. Didesni yra skirti valgyti įprastam maistui, pailgi – jūros gėrybėms, o patys mažiausi peiliukai ir šakutės gerai tinka valgyti tokiam desertui kaip tortai, pyragai. Kiti peiliai skirti gamybai. Pats didžiausias ir platus peiliais bus skirtas pjauti kokiam kaului, mėsai ar kitai masyviai formai. Mažesni peiliai padės atsipjauti nors ir duonos riekę. Galiausiai, maži specialūs virtuviniai peiliukai leis gražiai nuskusti ir išpjaustyti daržoves. Gamyboje gali būti naudojami ir forminiai peiliai. Jie dažniausiai turi keistus dantukus, gali netgi būti panašūs į pjūklus. Ir jie tikrai reikalingi, kai norime, kad mūsų atpjautas pyragas turėtų specialią formą.

Peiliai savigynai

Skaityti toliau: Peilių skirtumai