Asfaltas prie namų

Kokia yra šalto asfalto kaina, jeigu kai kuriuose miesteliuose vis dar nelieka pinigų išasfaltuoti keliams? Vienur vairuotojai turi važinėti žvyru, kitur duobėtais keliais. Situacija dar nėra tokia gera, kad šalto asfalto kaina būtų prieinama kiekvienai savivaldybei ar seniūnijai.

Mūsų kiemo asfaltas

Kaip liejamas asfaltas?Negaliu pasakyti, ar tas asfaltas, kuris buvo ant mūsų kiemo, tikrai buvo šaltas. Kai dabar pagalvoju geriau, tai man net atrodo, kad tai nebuvo kažkoks supiltas asfaltas. Gal ten iš tiesų buvo tiesiog padėtos keturios perdangos. Nes tarp tų asfalto blokų tikrai buvo aiškios ribos. O tose ribose audavo žolės, kurias reikėdavo nuolat ravėti. Asfaltas iš esmės ir buvo labiausiai tik toje vietoje, kuri buvo prie garažo. Vadinasi, tėtis ten pasistatydavo mašiną, kai ją remontuodavo. Kita pusė kiemo, taip pat kieme esantis kelias, nebuvo išasfaltuoti. Todėl pavasarį ten būdavo galima užklimpti. Taip pat ten krisdavo obuoliai, juos nuolat reikėdavo nurinkti, kad mašinos netraiškytų. Ten, kur nebuvo asfalto, nebuvo galima ir leisti užželti žolėms. Tad visi vaikai dažnai turėdavo dirbti tokius darbus ir šluoti kiemą, taip pat krapštyti iš jo žolytes.

Gatvė prie namų

Skaityti toliau: Asfaltas prie namų

Kodėl reikia keisti stogą

Kada ir kaip keisti stogąNors dauguma stogo renovacijoms skirtų paramos programų iš Europos Sąjungos jau pasibaigė, tačiau dar ne ant visų namų puikuojasi naujos čerpės, beasbestiniai šiferiai ar profiliuota skarda. Daugybė žmonių taip ir liko su asbesto stogais.

Kodėl reikia keisti asbesto stogą

Pagrindinė priežastis, kodėl profiliuota skarda ar kita statybinė medžiaga turėtų būti ant stogo vietoje asbesto šiferio yra pastarojo kenksmingumas. Įrodyta, kad asbestas sukelia vėžį. Kuo labiau jis sensta, tuo labiau trupa, pasklinda visur į aplinką jo kenksmingos dulkės. Todėl ir reikia pakeisti šiferį. Aišku, žmones galima gąsdinti sveikatos problemomis, bet retai kam tai rūpi. Kai nėra pakankamai pinigų normaliam gyvenimui, tai ir stogą ne kiekvienam norisi keistis. Būtent tam, kad paskatinti tokius žmones pasirūpinti aplinka ir savimi, ir buvo įdiegtos tam tikros Europos Sąjungos paramos lėšos, kai žmonės turėjo tiesiog pasirašyti projektus, paraiškas, gauti paramą ir užsidengti senus stogus naujais. Tokios medžiagos kaip skarda, bitumas, keramikinės ir molinės čerpės, taip pat beasbestisšiferis nekenkia sveikatai. Tomis medžiagomis ir reikėjo keisti stogus. O senąjį šiferį sunaikinti. Beje, visos šios minėtos statybinės medžiagos yra gausiai pardavinėjamos tiek Lietuvoje, tiek aplink Lietuvą. Pasirinkimas labai didelis. Galima rinktis ir skirtingą statybinę medžiagą, ir patraukliausią variantą. Ypač patogu rinktis tas dangas, kurios turi daug spalvų, raštų. Tada variantą lengviau suderinti ir su tokia vieta, kur gali būti kokių nors nesklandumų dėl nacionalinių parkų ar senamiesčių.

Kodėl ne visi pasikeitė

Skaityti toliau: Kodėl reikia keisti stogą

Odontologijos klinika Kaune – kaip atrasti Jums tinkamą, už prieinamą kainą, odontologijos kliniką?

Klinika KauneTurbūt niekam nėra paslaptis, kad Kaunas, būtent toks miestas, kuriame galite rasti labai daug įvairių paslaugų pasiūlymų. Vienos paslaugos yra vienokios, mažiau reikalingos, kitos – kitokios, tokios, kurios yra reikalingos kiekvienam žmogui, tačiau yra dar ir pinigų faktorius, kadangi yra tokių paslaugų, kurios kaip ir būtų reikalingos visiems žmonėms, tačiau tikrai ne visi ją gali nusipirkti, kadangi ta paslauga kainuoja. Būtent apie tokią paslaugą – odontologiją, mes, šiandien, Jums – gerbiamieji skaitytojai, norime ir papasakoti, tam, kad Jūs sužinotumėte viską, kaip veikia tokios paslaugos, kur rasti geriausias klinikas Kaune. Odontologijos klinika Kaune – tai labai paprastas dalykas, taip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau turite pagalvoti ir apie tai, kad ši paslauga turi tikti Jūsų piniginei – pirmiausia ji, kaip jau minėjome, yra brangi, todėl turite pagalvoti ar tikrai galėsite už ją susimokėti, kadangi tikrai yra tokių klinikų, kurios gali pasiūlyti žymiai konkurencingesnę kainą, tačiau tuomet reikia galvoti apie kitus dalykus.

Skaityti toliau: Odontologijos klinika Kaune – kaip atrasti Jums tinkamą, už prieinamą kainą, odontologijos kliniką?

Kur dingo gipso kartonas

Mūsų kaime ir anksčiau būdavo visko: dingdavo aliumininiai kibirai nuo kiemo, kažkas paduodavo šunims migdomųjų, naktį į slyvą galėdavai užtikti įsilipusį kaimyną ir vagiantį vaisius. Tačiau tokios vertingos statybinės medžiagos kaip gipso kartonas dingo pirmą kartą. Kas gali būti nemaloniau už tai, kai apiplešiamas tavo garažas su visiškai naujais pirkiniais.

Statybos su pertraukomis

Renkuosi gipso kartonąVisų pirma, noriu pasiskųsti, kad šis dingęs gipso kartonas buvo vertingas ne kiek dėl finansų, o kiek dėl laiko. Sakoma, kad laikas yra pinigai, bet man atrodo, kad laikas brangesnis. Pinigų kursas keičiasi pamažu, o laikas gali būti pačiu vertingiausiu, tiesiog neįkainojamu dalyku. Todėl galite suprasti mano rūpestį, susierzinimą, o galiausiai ir visišką įsiūtį, kai ryte atsidaręs garažą pamačiau, kad dar vakar pirktas gipso kartonas dingo tiesiog be pėdsako. Kaip gali tikėtis, kad kažkas sutvarkys didelius valstybinius nusikaltimus, jei net tokios vagystės įvyksta akimirksniu per naktį, o daiktą pavagia galbūt kaimynas. Baisiausia man yra tai, kad dabar vėl turėsime užsakinėti naują gipso kartoną, laukti kol atveš. Dėl to kenčia visi. Pirmiausiai – statybininkai, kurie dabartinėje statybų stadijoje jau negali nieko daryti, kol negaus šios statybinės medžiagos. Toliau – kenčia kiti žmonės, laukiantys, kol mano statybininkai baigs darbą ir eis kažkam atlikti vidaus apdailą. Galiausiai – labai kenčia mano šeima, nes visi nerimaujame, ar spėsime įsikelti į namą dar iki žiemos. Kam mokėti be reikalo tokią didelę nuomą, jeigu visai šalia kyla mūsų būsimas namas. Niekas negalėjo numatyti, kad taip ilgai tempsis reikalai su banku ir banko paskola, kad reikės ilgiausiai varstyti savivaldybės ir vaiko teisių duris, kad gautume visus kvailus dokumentus paskolai gauti, ypač neatitinkančius realybės dokumentus dėl nepilnamečių vaikų. Šie dalykai privertė statybas sustoti beveik visą vasarą. Be pinigų nėra ir darbų. O dabar, kai viskas jau turėjo pajudėti iš to mirties taško – lyg tyčia dingo gipso kartonas. Prarasti pinigai ir prarastas laikas, kuris galbūt kainuos dar daugiau, jeigu negalėsime įsikelti į namą, nes užsnigs žiema.

Įtariamieji

Skaityti toliau: Kur dingo gipso kartonas